Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'RESOLVED' in content posted in Bugs & Technical Issues.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Announcements
    • Community Rules & Guidelines
    • Ylands Creator Competition
    • Dev Diaries & Sneak Peeks
    • Changelogs
  • Ylands Discussion
    • General Discussion
    • Suggestions & Feedback
    • Localization
  • Support
    • Bugs & Technical Issues
  • Exploration
    • Exploration Feedback
  • Editor
    • Editor Help
    • Text Scripting Discussion
    • Editor Bugs & Technical Issues
    • Editor Suggestions
  • Community Corner
    • Community Creations
    • Off-topic
    • Ylands 2020 Challenge
  • Ylands Academy
    • Official Tutorials
    • Community Tutorials
  • P1 Gaming's Forum
  • New Realm Entertainment's General Forum
  • New Realm Entertainment's YLands Editor
  • Kysen's Suggest A Video For Me!
  • Kysen's Forum
  • Ylands Ylander's Forum
  • Hermitland State's General Discussion
  • Flintlock Trading Company's Colonial Interests
  • Flintlock Trading Company's Membership Application
  • Flintlock Trading Company's General Discussions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 570 results

  1. Several of us have had this error since this last hour (after the game kicked us out) output_log.txt output_log_clean.txt
  2. Both within my editor tests for FEAST and on a new editor map, Set Character State for hunger does not do anything to the player. For example, this will show 0 in the console no matter how many times I flip the lever. It also does not properly change the other states, such as freezing. I double checked, and hunger simulation is checked in the game settings. P.S. Can FEAST be judged using update 1.4 until this is solved? It entirely breaks the mini-game because it is based on manipulating the player's hunger state.
  3. The Large Stone Door has the wrong image and name in the crafting menu (it says large sandstone door as well): What does the checkbox in the middle of the word "parameters" do, and should it be to the side? ?This is a bit repetitive:
  4. If I try to set the owner of an animal to an NPC (something that worked in 1.4), it does not work in 1.5: Poor Santa, no more deer for him.
  5. When trying to despawn one item out of the stack in the player's inventory, this worked for 1.4 but is not working with 1.5: It drops it and but does not despawn it. It gives this error message: I assume this is related to the fact that with 1.5 there needs to be an item to despawn or you will get an error message. In most cases, this is easy to work with (adding an if statement to see if the item is there first), but I am not sure what to do to "fix" the example above.
  6. I was under the impression that if world saving is off, it will spawn automatic servers. Did I need to set it as "protected" for it to spawn automatic servers? If that is the case, I will update the wiki... when I get access. ? https://community.bistudio.com/wiki/Ylands_Monetization_description#3._Game_doesn.27t_have_world_saving_enabled_and_on_workshop_is_unprotected
  7. If you use the random tile to generate a random number between 2 values it will never be the max. For instance if you use random to create a number between 1 and 3 it will only generate random numbers between 1 and 2. Current workaround is adding + 1 to your max value.
  8. The "Group Editing Mode (ESC to cancel)" icon in the top middle isn't going away when it should, and sometimes it doesn't appear when it should. This has happened on multiple maps. I think it might be related to the undo button, but it happens quite a bit for me. Please let me know if you want files for this.
  9. So I was going about my business, just finished smelting a few hundred iron, then when I go to make some nails I go to click the feed button and it is grated out. Not only was the feed button grayed out but so was the little eye in the top right. I checked my other stations and it is the same thing with all of them. I can use the ones that don't use fuel but the eye thing is still gray for those too. I left and came back, replaced them, and even checked if I had my lighter. Anything I can do? NEVERMIND I needed wood
  10. When signing up for creator club despite having a profile. You need to create a profile first!
  11. Hi, On starting the game the menu screen opens as normal, but left-clicking only opens/closes the chat box. Clicking the middle button (mouse wheel) lets me choose the tabs at the top of the screen (Games, Account, Social, etc.) but can't do anything else: start a game, access Settings, etc. It's been this way for a while, I thought it was an update bug initially, but on returning to the game a couple of months later, it still persists. I've uninstalled the game via Steam, even deleted the remaining Ylands folder, and re-installed without any change. The game runs fine on another computer in the house. Output logs attached. Hoping for some help! Fairyfuzz output_log.txt output_log_clean.txt
  12. Too many tags error is bad: https://gyazo.com/e4fd20b45260ff235d8d63cf67add4af
  13. We have a group of 4-5 people (this in itself is a rare event) and we cannot connect to the game. It keeps saying the game is prepared and then we are sent back to queue. I don't know how long this has been broken but you guys should fix this a.s.a.p. This is where all new players are going.... @Adam Snellgrove @TomasGestinger @Houp
  14. Heidenlarm

    RESOLVED [YLD-24847] Shirt

    Who is such a small shirt for?
  15. So I make compositions of magic staves that do certain things, usually throwing an object when I attack. I add in particle effects to make things look more magical and I customize the particle effects to match the theme of my staff. Since the latest update, the particle effects do not play correctly much of the time. Keep in mind that I haven't changed anything in my compositions, and occasionally it will work correctly, but not for long. What exactly is going on is I use the throw command to shoot a projectile out, and when that projectile hits a target or the ground a custom particle effect would play at the location of the impact. I also use them at location of the end of the staff when attacking. This used to work just fine, with no problems. But after the Watery Waters update, I noticed that for the first couple uses, the effects will play correctly, but after that they turn to their default look. I'm not sure what else could be doing this besides a bug, unless something was changed and I did not know. Either way I'd really like to figure out a solution to this bc my compositions do not look so great anymore. Any help is greatly appreciated. Thank you.
  16. Hello, Recently I was hosting my shared world for a friend and I, and we ran into an issue. Suddenly there was a massive amount of lag, 60FPS to 9! Then when we went to save, it did not save our changes, after several attempts, we found the same thing would happen after placing a few items. We came to the conclusion that the base level storage must have ran out. So I spent the coyns to buy the next tier of storage. Thankfully, when we went back in, we did not receive any more lag after placing items, however when we logged out, we found that the changes are still not saving. When I log out of the game, my "recent game" screenshot shows what I was last doing, but when loading in, it is gone. It will not say uploading sharegame data when logging out, but it does say synchronizing when loading into it. Any idea on how to fix this, quite a few hours in this map clearing and gathering so far, would be a shame to use it. I will attach my output logs as requested. Please let me know if there is any additional information I can provide to assist in troubleshooting. output_log.txt output_log_clean.txt
  17. If you have an item in an NPC's hands and you try to recolor it, it won't happen. when you are confirming the color, I requires you to double click it. When the color square is recolored and you leave the game and rejoin, the coloring is back to normal.
  18. Today I am unable to upload the game to Workshop at all. I've attached the error message and the log files. output_log.txt output_log_clean.txt
  19. Exactly what the title says, when I add new terrains or entities and export using quick export the newly added stuff don't appear in the game when you host it with rental server and join it. The only fix this to this is actually doing the EXPORT & UPLOAD then they appear properly. I am attaching the client side logs here and sending my scenario to @Adam Snellgrove over Discord. Quick Export Bug Logs.zip
  20. I want to cotinue building with my friend on his sharegame, but it's just endless establishing connection. We tried to restart game/steam/PCs and nothing helped.
  21. I have purchased all types of servers and experimented with my game Guton Forest. Currently Ylands has 3 types of servers: Elementary High Performance Official Dedicated 1. Problem with Elementary server When people join a game that is hosted with Elementary, they can play for some brief minutes until the server kicks you out due to inactivity even though you have been actively playing the whole time. I'm guessing this automatic mechanism was put in to save computation power on economic servers but please find a way to detect player inactivity properly. 2. Problem with High Performance server People play roughly about 40-60 mins and then it says "Server Maintenance" and kicks everyone out again. This consistently happens every time. Hard to believe it would do that when I pay much more money for such "high performance" server... Please I've already spent money on this game and I am willing to continue to do more but these issues definitely have to be fixed.
  22. Well, basically, if you plant too many plants at the same spot, you just fall through the floor, your ending up at the original spawn and still have your items. Plantbugg.zip
  23. Just made my way to an Arid island on my local map, and noticed that one of the Palm trees, instead of swaying side-to-side in the wind, expands and contracts, and looks like it's breathing. (Pretty sure it's just deforming in the wrong direction.) I've only found one type of tree that does it (so far). It's the palm with 2 separate trunks, and it looks like it's affecting every one of that type. This one I'm standing at in this shot:
  24. I opened the Editor to work on my Wacky Painters game and noticed that when I ran it as a test, it looked TERRIBLE. Objects were not spawning at their proper rotation (although it's specified in the script, and Get Rotation would report the intended values). Also exterior light was flooding into what is essentially a completely enclosed room. It makes it extremely difficult to do visual design on a game. Editor testing mode: The Steel Rods being used as pixels on the wall are spawned at the wrong rotation, and light is pouring in through the ceiling. Exported (and what it should look like so far): With no changes to the code at all. output_log.txt output_log_clean.txt
×