Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Announcements
    • Community Rules & Guidelines
    • Ylands Creator Competition
    • Dev Diaries & Sneak Peeks
    • Changelogs
  • Ylands Discussion
    • General Discussion
    • Suggestions & Feedback
    • Localization
  • Support
    • Bugs & Technical Issues
  • Exploration
    • Exploration Feedback
  • Editor
    • Editor Help
    • Text Scripting Discussion
    • Editor Bugs & Technical Issues
    • Editor Suggestions
  • Community Corner
    • Community Creations
    • Off-topic
    • Ylands 2020 Challenge
  • Ylands Academy
    • Official Tutorials
    • Community Tutorials
  • P1 Gaming's Forum
  • New Realm Entertainment's General Forum
  • New Realm Entertainment's YLands Editor
  • Kysen's Suggest A Video For Me!
  • Kysen's Forum
  • Ylands Ylander's Forum
  • Hermitland State's General Discussion
  • Flintlock Trading Company's Colonial Interests
  • Flintlock Trading Company's Membership Application
  • Flintlock Trading Company's General Discussions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 279 results

  1. Sraaronrock

    Spinning Glitch/Bug Camera

    Hi everyone! Everytime I try to play I have this bug; The mousse start spinning right after respawning, I always have a controller pluged in, but never had this bug on previous versions of the game. Tried to plug out the controller, still spinning. Restarted with the controller out, still spinning. So, is not the controler, nor the mousse as everything is fine, just when I spawn, the bug begins, and it's impossible to play. Any help, please? Thanks!
  2. According to the in-game help, the protective barrier, when active, will protect the plot owner from damage by other players while offline. However on the official NA 4 server I had an activated protected barrier and was within plot while offline and I was still PK'd. When I logged back in on the NA4 server I was even able to catch the name of the person that killed me.
  3. My sister is hosting the server, I am the client. We have both had issues getting stuck inside the ship when we somehow walk into it the wrong way. She was able to quit out and move the ship in the editor for her own character and once the ship was moved she was unstuck. My character got stuck in the ship and she can't find my body in the editor, so not sure if moving the ship this time will help or not. Being stuck in the ship appears to prevent my game from loading as well, unless that's something else that is totally unrelated. Update: After she tried moving the ship in the editor (though she still can't find my body), I was able to load in, but it demanded that I make a new character - and when I did so it did the "frozen at the character creation black screen" thing. So...not sure how to get into game now... ::sigh:: ...After, like, 30 hours of game play. I think there needs to be an "unstuck" command or something that we can somehow issue to the game to get ourselves out of these terrain glitches and such. Probably not an easy thing, by any means, to implement - but if it's doable, I'm sure it would be greatly appreciated by the community. Another ship-related issue I keep having, as the client, is that every time I walk away from our ship to explore something and come back, it is just a dark black, seemingly un-rendered hull with no sails or ladders or any chests or anything built on it any more. The host, my sister, says it still renders for her and works okay, but it is just an empty black hull for me almost every time I walk away from it and return - so i can't access anything on the ship or even get on the ship itself, I just get stuck in it. ::shrug:: Not sure why that is. Attached are my own output_log and output_log_clean - not sure if those are helpful or if you have to have the host's logs. Thank you! output_log_clean.txt output_log.txt
  4. Two Sandstone Medium Ramp blocks require the iron chisel as a material rather than a tool. The entire iron chisel is used to create a single Medium Sandstone ramp Block. There are two recipes this occurs for as far as I can tell, The plain Sandstone ramp and the convex corner ramp block. Both are medium recipes.
  5. V-Alfred

    Can't login at workshop

    Hey I just encountered a bug that never happen to me before, I'm trying to go to workshop and auto login prompt pops out, then I tried to login. But it says like the picture, I tried clicking the G+ but the result is still same. I don't know why. Ignore that bad sensor, I need to hide my email address.. Are you still working on the website or it's bug, devs? Thanks
  6. When using the paint gun, I can choose one of the color squares in the simple pallet to select. When I select the white box it puts the 255,255,255 in. However it will not paint unless I reduce at least one of the three to 254, For me I will never know the difference in white by 1. Really enjoying the game.
  7. Jimmi Sandy's Xtrasalien

    KNOWN ISSUE invisible block texture

    mám problém se stavbou, některé bloky jako dřevěná kostka nebo panel po odchodu do vzdálenosti asi 10 metrů zmizí. ukazují se jen některé bloky, které pak levitují ve vzduchu. naopak u stromů se stane jejich zbytky po pokácení zmizí, když jsem v jeho blízkosti. Když se pak poodstoupím tak se objeví ... hostuji server pro kamaráda, který má podobné problémy. Myslím, že když jsme začali hrát, tak jsme neměli problém, dokud jsme nepostavili loď, ale nejsem si jistý jistý. Poraďte mi prosím co s tím, už si nevím rady I have a problem with building, some blocks like a wooden cube or a panel after leaving to a distance of about 10 meters disappears. only some blocks are shown, which then levitate in the air. on the contrary, the trees become their remains after the felling disappears when I am near. When I go back then I will show up ... I host a server for a friend who has similar problems. I think when we started playing, we did not have a problem until we built the ship, but I'm not sure for sure. Please tell me what I'm doing, I do not know anymore output_log.txt output_log_clean.txt
  8. beto12_sanfer

    RESOLVED Ship Wheel

    I traveled so far from my Island, to discover map. I arrived to Ice Island, all normally, but when i went to return to my island, the ship didnt twist, only go forward and backward. I decided to change the wheel, but when i gonna place it, the ship start do strange things Ylands_Ship_bug.rar
  9. Rawdeegaming

    Ship of Doom!

    I do not know what we have done, but the game has broken for me, not for other players though. I've built a ship and made cannons on it, while using a cannon, I suddenly got stuck in the ships hull. I tried /unstuck 0 and that made things worse. I cannot move, even after a relog, I am in the same position. I think we found a pretty critical bug. I am not sure if that's something you're interested in seeing logs from, or even joining the server and try and use the ship yourself. I just crashed the game for another player as well. Seems like I've made the ship of doom! If someone wants to see the bug in real life, I'll gladly give you our server name and password. After getting stuck, we managed to get free with /unstuck 0, but could not move from there until getting killed. Going over to the boat, will get you stuck again, just by being near it. For some odd reason, the VOD is not visible on the streaming page, I've asked support about it, cause everything was recorded. When I have the VOD, I'll post a link here. output_log.txt error.log
  10. I decided to build a ship together with a friend. we built it. But then when we decided to build a second mast, a bug occurred. Now when I try to build any element, writes:: "location is too far" or "there is not enough space". Even in the process of building the ship throws in different directions. Sorry for my English, I'm from Russia and use the translator) output_log.txt output_log_clean.txt
  11. Gristle-4e5a1c0e661b6b1a

    Ylands crashes Steam client

    Have had Ylands crash my Steam client several times now. Symptoms are both Ylands and Steam becoming un-responsive and the Steam window gets an odd grey border, almost like old style Windows window borders. Is there any logging that I should be providing the next time this happens?
  12. I was hosting a game for a friend, I went to go out - knowing I would probably starve to death and come to pick up my items later. I had my character lie down on a bed (upper floor up a ladder) in a small house we had found. When I starved to death, I could not find my inventory next to my tombstone indoors I thought this was a bug if dieing on a bed incase the world did not have my coordinates, just the item I was using (the bed). However I after realized all my inventory was on the roof! After building a ladder I was able to retrieve. TLDR: When a character dies indoors, items are 'dropped from the sky' and will land on the roof X,Y,Z instead of the the characters Z position.
  13. Build: 0.6.2.42636 Hosting Multiplayer: Not dedicated What Happened I was playing multiplayer (not using DS) with a friend and had just started using the Seed Packet Box. I placed 3 groups of 60 cotton seeds into the seed packet box and kept them in separate stacks, ready to plant 3 plots of 60 cotton. I dragged one of the three groups of cotton seeds onto my avatar from within my inventory to equip it, and used hotkey 0 to start planting. I found that the number of seeds in that hotbar slot did not decrement as I planted them. I assumed they were being fed in from the other groups of seeds in the seed packet box, but after planting all three plots with 60 seeds each, all 180 that I had, I still had two full stacks remaining in the seed packet box, and could still plant more. What I expected Planting seeds from the seed packet box should decrement the correct seed stack until it is gone, after which you can no longer plant until another is equipped. Steps to Reproduce Open the editor Place down a Seed Packet Box and 2 cotton seeds Test the scenario Pick up the seed packet box and cotton seeds Drop the cotton seeds into the seed packet box Enter the seed packet box and separate the seeds into two stacks Drag and drop one of the seeds onto the avatar to equip it Exit the inventory Switch to cotton seed on your hotbar Plant an unlimited number of seeds
  14. On dismantling this alchemist pants, it gives acai berries instead of rags. The shoes gave rags, but im not sure of the other sets. This was found in the map, not crafted.
  15. I'm trying to open ylands through steam but it's only opening the game window - never loading anything. I tried opening it a few times, restarting my machine between tries, and also left it for a while in case it was just loading, but I'm getting the same each time. I've not played it since before Christmas, and today got windows updates and the ylands updates. Anything anybody can suggest would be great - cheers output_log.txt output_log_clean.txt
  16. After closing Ylands as usual and without being presented with an error or crash report my saved game seems to have corrupted. I was unaware of the crash until I tried to load the game this morning and was unable. I found the logs that tipped me off to the error/ crash and attached them to this post. I've also included a copy of the broken save. Other save games will load. The save will also not load in the editor. I can't find any previous versions of the save. I'd really like to recover this save or a previous version. After creating a game with a friend, that bugged so he cannot join (after 30 hours or so) without crashing the server, we started again and poured in another swath just to lose the save to error/corruption. I can't imagine we'll be willing to risk this again. Does anyone have any suggestions? 2017-12-24_111224.rar
  17. Playing this game for more than 5 minutes causes incredible frame drop for me. Frames go down to about 11 FPS. Once that happens, exiting won't save the game state anymore. All progress is lost. As you can see in the log files I have optimal specs for this. It's not related to the visual settings - even lowest will always result in the same. Likely this is related to this error being raised in the coroutines in each frame update. It looks to me like there is a problem writing down the serialized data to files (or memory): NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object at ylands.Character.SerializeToBinaryImpl (ylands.BinarySerializer bu, ylands.ObjectWriteContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.Entity.Serialize (ylands.BinarySerializer bu, ylands.ObjectWriteContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.WorldBlockData+Serialization.Serialize (ylands.WorldBlockData self, ylands.BinarySerializer bs, ylands.ObjectWriteContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.WorldBlockData.Serialize (ylands.BinarySerializer bs, ylands.ObjectWriteContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.WorldData+Serialization.SerializeToBinary (ylands.WorldData data, ylands.BinarySerializer bu, ylands.ObjectWriteContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.WorldData.ToBytes (ylands.ObjectWriteContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.CommonSaveData.SerializeWorldAndSettings (ylands.WorldData world, ylands.ObjectWriteContext context, Boolean cacheSuppliedObjects) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.YlandSaveData.SerializeWorldAndSettings (ylands.WorldData world, ylands.ObjectWriteContext context, Boolean cacheSuppliedObjects) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.YlandSaveData.SerializeGameState (ylands.GameState state, ylands.ObjectWriteContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.DefaultSessionHostRole.SerializeGameState (ylands.YlandSaveData data, ylands.GameState gamestate) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.DefaultSessionHostRole+YlandSaveLogic.SerializeState () [0x00000] in <filename unknown>:0 at ylands.GameSaver+<SaveCoro>c__Iterator1.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 at UnityEngine.SetupCoroutine.InvokeMoveNext (IEnumerator enumerator, IntPtr returnValueAddress) [0x00000] in <filename unknown>:0 UnityEngine.MonoBehaviour:StartCoroutine_Auto_Internal(IEnumerator) UnityEngine.MonoBehaviour:StartCoroutine(IEnumerator) ylands.GameSaver:Save(Boolean, SaveGameCause, Boolean) ylands.GameSaver:Update() My game version is 0.6.42165. Please fix this ASAP, as the game is NOT PLAYABLE in this state output_log.txt DxDiag.txt
  18. Hello, Today I found a Top Hat in an underwater wreck. I had one previously, but never equipped it. Upon equipping the hat I noticed it changes my character head model or perhaps just the hair? I made a gyazo gif of it. Gyazo Gif
  19. So after my partner couldn't connect to my game and got stuck in Recalling Buildings 100.0% we decided to mess around with the editor and we found out that if you cramp up the place with a lot of objects for example put too many chairs around a table and try to stand up from the chair the character gets stuck between the chairs and can't move !!!! this is a real nuisance as it drives out the immersion i'm getting from survival games !!! and please add random sites and caves in generation in editor and an island with all biomes plssssssssssssssss this game is too good to have those bugs and glitches do your best team !!!!
  20. Hi y'all! First bug report so let me know if im missing anything. Earlier I came across a bug, when a seed container is in your inventory, and tall palm trees are in it, if it is equipped it plants with an amount more than you actually have. I.e. I had 3, and noticed it would let me place more. I'll try to recreate it/post an image next time im on. This was in a private mp.
  21. V-Alfred

    Saloon Door gone wrong.

    First I'm sorry for the tittle, I just don't know what a correct tittle for this bug, I searched this kind of problem but can't find anyone post it, please tell me if I'm wrong. So the problem is the saloon door feels like invisible once you place it, you can see texture and mesh of Saloon door placed at where you want, but it act nothing. No button indicator to open it, and you can walk through that door. I thought saloon door will swing when you walk to it, I guess I'm wrong.. Here some pictures of it:
  22. Hi, I watched many movies, many gameplays and editor tutorials and I realised that my game loads new terrain extremely slow. Additionally during this time my FPS drops to 9-7FPS, freezes even for 2-4 minutes or crash completly. Additionally if I have big, complicated base and/or ship - game crashes everytime. I wrote about this probleam earlier, but noone esponded. Ylands is unplayable for me for longer than 20-30 hours of exploring and building. There is my post with all my specs and details: My disks are not SSD, but are not horribly old, defragmented and cleaned. Howether, could anyone try to guess what can be my problem?? My specs in short are: AMD Phenom II x4 965 3.40 GHz, 8 GB DDR3 RAM, Radeon HD 6850 1GB VRAM (I know - old and slow, but it have to be like this for now). Win 7 PRO with all latest updates (no, I do not want new MS cr.p). All drivers are up to date, no viruses, nothing working in background, Video settings on low, Radeon set to performance (everything off). Can it be Graphics card problem? SSD HD would change anything? My processor isn't capable of handling Ylands?? (it can handle GTA V and Watch Dogs with no problems)... Thanks in advance, Bartosz
  23. Hello there, Well, I played Ylands for almost 200 hours, four long explore mode games and I experienced constant crashes everytime. Game was unplayable anymore and I had to start new game again and again. I couldn't stop thinking about it, so I listed everything I remember what was happening. Below is my list, PC specs and LOGs. Before I start, I'd like to state few important things: a) My system is AMD Phenom II x4 3.40 GHz, 8 GB RAM, AMD Radeon HD 6850 1GB VRAM. Windows 7 PRO with latest all latest updates. All drivers were reinstalled clean, I'm clearing everything from my memory before starting Ylands, including shutting down firewall, antiviruses, all residential soft and not needed services. b) Radeon is set to performance - everything is turned off or Ylands decide what to do with video (and here I'd like to ask Ylands team once again for allowing people to turn off antialiasing and some other video options). c) Ylands Video is set to mostly to MIDDLE. Low is just.. unplayable for me. Instead of changing resolution ( it's 2048x1152) I set scale to 40%. Radeon video settings set to max (except antialiasing) in fact is not changing my FPS at all. Also screen resolution seems not to change FPS much. Ylands Video Low or Ultra seems to change not much or nothing too. I can only see big difference in performance turning on or off dynamic weather and environment. FPS cup is set to 30. My usual FPS in most modern games on middle-high settings, GTA V for example, usually oscilates around 30 FPS, so it's not a problem for me. This is some thoughts on Ylands gameplay on my system: 1) Game usually starts with around 40 FPS, no matter if settings are Low or Ultra. In small area, small island or map 30FPS is normal speed with "spikes" (around 10 frames less). On bigger maps however or during game I was playing for a few days usual framerate is around 20FPS with "spikes" freezing gameplay around one second. After another few days (let's say 5-6 ylands discovered, house, few shacks, small ship) FPS drops to constant 12... with spikes freezing my gameplay for up to 3-5 seconds! 2) All "constant" crashes (around one minute after downloading savegame) were happening always after around 12 hours of gameplay, when I explored most of the Ylands, collected most of needed resources, built most needed stuff (workbenches, stoves and so on), planted bigger fields, main big base, some houses and ship with lots of chests and masts (no bricks - below I will describe why). 3) I checked - my game do not crash during rainstorms. 4) Game crashes only on land - never happened during sailing, on desert bioms or artic ones. And there is something I discovered so far and I'm sure there is a reason: 1) Crashes always looks the same - game starts at 40FPS, environment is slowly downloading around me layer by layer, during loading my FPS drops considerably to 9 FPS and even below. Spikes freeze me for longer and longer and it happens more often - at first it a second or so, then 3-4 second, then up to around 10 seconds and then few seconds of 9FPS gameplay and again the same thing, then game spikes again, but do not unfreeze anymore. In the background windows shows "Display driver stopped, but was properly restarted and it's working again" (it's loose translation, sorry) error. After hitting return key, Ylands shows whole white screen and error appears: "ylands.exe do not respond. Do you want to wait or exit?". 2) Game never crashes if I'm not moving at all. Even rotating or trying to go to sleep causes crashes. Moving moon animation is stuttering, freezeng more often and for longer every second, then game freeze and crash. 3a) I realised that game crashes ONLY wneh game have to download new environment and complicated structures at the same time. For example: I can play or edit my world as usual with "the crashing world", but only if I'm far away from, let's say, big, complicated ship very close to dense jungle or complicated ship and big base with giant house surrounded by gardens and lots of trees........... 3b) Game is occasionally crashing if I'm running fast in hilly terraing with dense flora. Why? Simply, because when I climb over the hill Ylands is loading whole panorama at once - sometimes I just have to wait to see first land, then layer by layer - trees. If by any chance wild animal appears this moment - game crashes even mor often. 3c) And one more very important example: When I'm sailing my overbuilt ship - everything is ok, FPS in constant and nice with rare spikes (I suppose caused by underwater structures, sharks and models). When I'm closing to my giant base game slows down, there is more spikes, but game still plays normally. When I'm docking near my big house, game slows considerably, but few second later it's normal again (around 20FPS). I can run to my house, fields, forrest nearby and back to my ship and everything is ok and normal. I can plant, cut trees, move stuff to and from my ship for hours - no problem. But... then I'm closing the game (BTW: return to main menu usually stops on saving screen with turning wheel... and nothing happens - I have to manually shut the ylands.exe down. That happens 50/50 I'd say). Next time, when I want to continue my game, models are loading and around 30-60 seconds later game crashes. Every time. Well, in my opinion something is wrong during loading models/assets/scenes if you want to do it at once. If I could save my game further away from my ship and base and then load the game I could play it normally if... I just walk to my base slowly... I guess all my worlds would not crash at all if I could save my game in the woods... BTW.Hitting F10 no longer saves the game - that's bad, because it was very usefull. And again - please, add "save game to another slot" option. I do not want to star a new world everytime my savegame crash or I'll make tragic mistake. I hope this will help a bit... With Regards, Bartosz output_log.txt output_log_clean.txt
  24. Hi, There is a random bug (I guess it's caused by missing "drag and drop" during opening boxes, crates and chests) that make "seventh" slot unusable (in 9 slot containters). It's hard to say which one is broken in slots of different containers (different than 9 slots big - I'll let you know). You can easily check inventory slot problems, by filling all the slots - I don't remember which one was it, if I find it - I'll edit my post). Broken slot can be spot simply: slot is empty, but with number in it. Item in the slot is wrongly shown down below the item window. Sometimes you can drag item by drag item from the place you see these "in the air", but mostly you cannot do anything (I'm trying to understand why you can sometimes click on the image - below the window, and use or move items and sometimes you cannot do anything - only reloading helps). It's also impossible to add anything to the slot (of the same kind) or replace slot with any other item. With Regards, Bartosz
  25. Jacob Ellinger

    Bug with mutated animals

    They don't respawn as of last update. Ie progression is locked behind ylandium you can no longer get enough of.
×